Numer opisu: 266857 (to nie jest sygnatura)
003 -Nazwa inst., której nr kontr. jest w polu 001 [,]
@
Nazwa instytucji, której n kontrolny jest w polu 001
NUKAT
005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,]
@
pole kontrolne
20200103020300.0
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
a
Numer ISBN
9788365835666
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
a
Numer ISBN
9781450401616
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ]
a
Instytucja, która sporządziła opis (NP)
KR 122/TZ
b
Język katalogowania
pol
e
Zasady katalogowania
rda
c
Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
KR 122/TZ
d
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
KR 122/MN
d
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
WR 037/EM
d
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
KR 122/AKs
d
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
GD 27/LK
041 -Język dokumentu [1, ]
a
Język tekstu (P)
polski
h
Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego (P)
angielski
942 -Rodzaj dokumentu [ , ]
c
Rodzaj dokumentu
Książka
100 -Hasło główne - nazwa osobowa [1, ]
a
Nazwa osobowa (NP)
Benardot, Dan
d
Daty biograficzne (NP)
(1949- ).
e
Rodzaj współpracy
Autor
920 -ISBN [ , ]
a
ISBN
978-83-65835-66-6
920 -ISBN [ , ]
a
ISBN
978-1-4504-0161-6
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [1,0]
a
Tytuł
Żywienie w sporcie /
c
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
Dan Benardot ; redakcja naukowa wydania polskiego Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Zbigniew Szyguła ; tłumaczenie z języka angielskiego Katarzyna Fijał, Kamil Kowalczyk.
246 -Wariant tytułu [1, ]
i
Tekst wyświetlany na ekranie monitora (NP)
Tytuł oryginału:
a
Tytuł (NP)
Advanced sports nutrition :
b
Ciąg dalszy tytułu (NP)
fine-tune your food and fluid intake for optimal training and performance
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ]
a
Miejsce wydania (P)
Wrocław :
b
Nazwa wydawcy (P)
Edra Urban & Partner,
c
Data wydania (P)
© copyright 2019.
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ]
a
Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
XIII, 370 stron :
b
Oznaczenie ilustracji (NP)
ilustracje ;
336 -Typ zawartości [ , ]
a
Termin opisujący typ zawartości
Tekst
b
Kod określający zawartość
txt
2
Źródło (terminu i kodu)
rdacontent
337 -Typ mediów [ , ]
a
Tryb odtwarzania
Bez urządzenia pośredniczącego
2
Źródło (terminu i kodu)
rdamedia
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ]
a
Hasło opisujące typ nośnika
Wolumin
2
Źródło (terminu i kodu)
rdacarrier
500 -Uwaga ogólna [ , ]
a
Uwaga ogólna (NP)
Druk dwuszpaltowy.
500 -Uwaga ogólna [ , ]
a
Uwaga ogólna (NP)
Zapis: "Wydanie drugie" na stronie tytułowej i okładce odnosi się do wydania oryginału, z którego dokonano przekładu.
500 -Uwaga ogólna [ , ]
a
Uwaga ogólna (NP)
Na stronie przytytułowej strona tytułowa oryginału.
500 -Uwaga ogólna [ , ]
a
Uwaga ogólna (NP)
Nazwy tłumaczy przejęte ze strony redakcyjnej.
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ]
a
Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
Bibliografia na stronach 342-363. Indeks.
650 -Hasło przedmiotowe [ , ]
a
Hasło przedmiotowe
Sportowcy
x
Określnik rzeczowy
żywienie
v
Określnik formalny
podręczniki.
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
a
Nazwa osobowa (NP)
Schlegel-Zawadzka, Małgorzata.
e
Określenie rodzaju współpracy
Redaktor
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
a
Nazwa osobowa (NP)
Szyguła, Zbigniew.
e
Określenie rodzaju współpracy
Redaktor
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
a
Nazwa osobowa (NP)
Fijał, Katarzyna
c
Dopowiedzenie inne niż daty biograficzne (NP)
(tłumacz).
e
Określenie rodzaju współpracy
Tłumacz
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
a
Nazwa osobowa (NP)
Kowalczyk, Kamil
c
Dopowiedzenie inne niż daty biograficzne (NP)
(tłumacz).
e
Określenie rodzaju współpracy
Tłumacz
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ]
a
Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP)
Edra Urban & Partner.
e
Rodzaj współpracy
Wydawca
856 -Lokalizacja i sposób dostępu do dokumentu elektronicznego [4,8]
Egz.
Numer inwentarzowy
Lokalizacja
Sygnatura
Status udost.
Data inwentaryzacji
Z.123893 BG 1 2019-11-15
WM.25569 BG -3 2020-10-15
WM.25570 BG -3 2020-10-15
WM.25571 BG -3 2020-10-15
WF.10514 BM Żywienie i odnowa w sporcie 30 1 2019-10-18